Madoff: Ik kon niet geloven dat ze me niet doorhadden

Bernie Madoff - de grootste oplichter uit de wereldgeschiedenis - kon niet geloven dat hij zolang de dans ontsprong. "Verschillende keren heb ik tijdens bijeenkomsten met de SEC gedacht: "Nu hebben ze me te pakken." De SEC is de Amerikaanse beurswaakhond die moet toezien op een eerlijke handel in effecten.
Madoff heeft zijn uitspraken gedaan tijdens een lang gesprek met de advocaat Joseph Cotchett en diens vrouw, die hadden gedreigd Madoffs vrouw Ruth te gaan vervolgen. Cotchett heeft tegenover het Amerikaanse televisiestation ABC verslag gedaan van de ontmoeting - het is de eerste keer sinds zijn arrestatie dat Madoff met een buitenstaander sprak.
Volgens de advocaat was Madoff opvallend openhartig. "Hij vertelde over hoe hij ermee was begonnen, en hoe lang hij ermee weg heeft kunnen komen." Madoff heeft geweigerd mee te werken met de FBI, nadat hij in december een eerste onwaarachtige bekentenis had afgelegd.
Madoff was volgens Cotchett nu wel bereid om te praten omdat hij duidelijk wil maken dat sommigen van zijn familieleden geen idee hadden gehad waar hij werkelijk mee bezig was. "Hij geeft om Ruth, maar hij geeft geen .... om zijn twee zonen Mark en Andrew." Cotchet heeft nog niet besloten of hij ook Madoffs vrouw en zonen gaat aanklagen, maar zegt in ieder geval de broer van Madoff - Peter - te zullen aanpakken.

Bron(nen):   ABC News