Dit is Steve Jobs

In juni onthulde The Wall Street Journal dat Steve Jobs, grote baas van Apple Inc, in april een levertransplantatie had ondergaan in het Methodist University Hospital in Memphis, Tennessee. Dit is een ziekenhuis met een erg korte wachtlijst, waaruit mag worden afgeleid dat Jobs er ernstig aan toe was en niet ver van de dood verwijderd.
Rondom de Apple-baas hangt een raadselachtig stilzwijgen en dat heeft tenminste een aantoonbare reden: Apple is 140 miljard dollar waard, maar wat is het bedrijf waard zonder Steve Jobs?
Maar discretie en raadselachtigheid zijn op meer manieren met het bedrijf verweven. Het lab waar producten als iPhones en iTunes vandaan komen, is altijd uiterst zwijgzaam over werkwijze en strategie. Er is sprake van een 'corporate omerta,' zoals The Sunday Times het noemt. Soms wordt moedwilig nepinformatie in het bedrijf verspreid om zo te zien wie deze fake-info naar buiten brengt. En vervolgens kan worden ontslagen.
Op deze manier ontstond een zekere magie rondom de Apple-producten maar in het centrum van deze magie staat de founding-father, Steve Jobs zelf, die nagenoeg onzichtbaart blijft voor de buitenwereld en over een bovenmatig ontwikkeld gevoel voor paranoia beschikt.
Ga naar de link voor het uitvoerige profile dat vandaag in The Sunday Times staat.

Bron(nen):   The Sunday Times-