De werkgevers zijn opvallend tevreden over de kabinetsplannen

Het zal zeker voor de PvdA even slikken zijn, maar zo ongeveer de enige sector van de samenleving waar tamelijk tevreden wordt gereageerd op de uitgelekte plannen voor 2014 is de sector van de werkgevers. Die lijken over het algemeen erg content met de koers zoals door VVD en PvdA uitgezet. Volgens Bernard Wientjes, de voorman van de grootste werkgeversorganisatie heeft 'het kabinet goed naar onze wensen geluisterd', schrijft het FD. Ook MKB-Nederland is relatief tevreden. ‘De lichtpuntjes die er zijn, worden niet gedoofd door allerlei lastenverzwaringen’, zegt interim-voorzitter Michaël van Straalen tegen het FD. Zowel Wientjes als Van Straalen onderstreept wel dat veel bedrijven de pijn van de recessie nog voelen. Wientjes: ‘En ook eerdere lastenverzwaringen laten hun sporen na.’ Werkgevers kunnen zo tevreden zijn omdat alle lastenverzwaringen terecht komen bij consumenten en de bedrijven niet raken.

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Is dat niet kortzichtig van Wientjes en het MKB? Als de consument extra wordt gepakt om de bedrijven te kunnen ontzien, wie gaat dan de producten van die bedrijven kopen? Ze denken aan de export, maar in Nederland komt -net als in de VS- bijna 70% van het BBP van consumentenbestedingen.

  • Pietje_Precies

   MKB NL representeert niemand, behalve zichzelf…..

   (in antwoord op kletsmajoor)
  • Heldoppantoffels

   Deze lui denken alleen in het belang van zichzelf en de aandeelhouders. De ‘kleine’ man hoort daar uiteraard niet bij.

   Laat de grote bedrijven maar meebetalen, de Shell, Unilever etc van deze wereld betalen namelijk geen ruk aan belasting in NL.

   (in antwoord op kletsmajoor)

Reacties niet toegestaan