Hermès gaat de grootste krokodillenfabriek bouwen om tassen te maken

Het Franse modelabel Hermès gaat de grootste krokodillenboerderij van Australië bouwen, omdat er te weinig krokodillen zijn ten opzichte van de vraag van vrouwen naar dingen gemaakt van krokodillen, zoals tassen en schoenen. En van mannen en vrouwen die krokodillenvlees willen eten. De 'boerderij' zal naar verwachting 50.000 zoutwaterkrokodillen huisvesten - die allemaal zullen worden gekweekt voor leer- en vleesproducten.

De krokodillen zullen van begin tot eind door Hermès worden geproduceerd. Er komt een broedfabriek om van eieren krokodillen te maken en een leerfabriek om hoogwaardig leer te produceren. "We hebben het hier over handtassen die $20.000 tot $30.000 waard zijn."

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft een boerderij die leverde aan Hermès in het verleden betrapt op gruwelijke praktijken. Op boerderijen in de Verenigde Staten en Zimbabwe werden krokodillen en alligators levend opengesneden om hun huid te oogsten. Het modemerk ontkende de aantijgingen niet, maar noemde het incident een "geïsoleerde onregelmatigheid."

Enkele maanden eerder vestigde Hermès het prijsrecord  voor een handtas op een veiling. Een Birkin-tas gemaakt van een witte Himalaya Niloticus krokodil bracht meer dan $300.000 op.

Bron(nen):   Vice