Zakenman ontdekt de fiets, zelfs op zakenreis

De zakenman begint de fiets te ontdekken als een efficiënt vervoersmiddel. En dat leidt er toe, zo weet The New York Times te melden, dat steeds meer zakenlieden zelfs tijdens hun verblijf in het buitenland de fiets verkiezen boven de taxi of de huurauto.
Het aantal mensen dat in de Verenigde Staten met de fiets naar het werk gaat, is in tien jaar tijd bijna verdubbeld – doordat het goedkoper, gezonder en milieubewust is. Een klein deel van deze mensen blijft fietsen, zo blijkt, ook als ze voor kortere of langere tijd in het buitenland worden gestationeerd. "Ze kunnen niet meer zonder," zegt Andy Clarke, de voorzitter van de Liga van Amerikaanse Fietsers.
Doordat er mogelijkheden zijn gekomen om fietsen te huren, is het ook veel makkelijker geworden om in allerlei buitenlanden de taxi en de huurauto te laten voor wat die is. Er is ook al een internetbedrijf dat er voor kan zorgen dat een goede huurfiets klaar staat bij het hotel. 
Mensen die voor langere tijd in het buitenland gestationeerd worden, nemen ook wel hun eigen fiets mee. Maar dat levert vaak een hoop gedoe op,  zoals geharrewar met kartonnen dozen en hoge rekeningen.  The New York Times citeert een zakelijk reiziger die ook daar een oplossing voor heeft gevonden: hij heeft een vouwfiets gekocht die hij in een koffer meeneemt.

Bron(nen):   The New York Times