Nijpels heeft heel wat uit te leggen

Ed Nijpels trapt een open deur in met zijn open brief waarin hij aankondigt af te zullen treden als ABP-baas, mocht uit onderzoek blijken dat hij als toezichthouder bij DSB heeft gefaald. Nogal wiedes dat ie dan opstapt, schrijft Remco Nods op de site van Elsevier.
Eén van de heikele vragen die in het onderzoek aan de orde komen, is hoe het mogelijk is dat eigenaar en bestuursvoorzitter Dirk Scheringa zichzelf eerder dit jaar een interimdividend kon uitkeren, terwijl DSB Bank al in grote financiële problemen verkeerde.
"Naar verluidt heeft Gerrit Zalm zulke dividenduitkeringen geblokkeerd, maar kort nadat die overstapte naar ABN AMRO had de omstreden dividenduitkering plaats. Kennelijk met goedkeuring van de commissarissen." Nijpels heeft dus als toenmalig president-commissaris heel wat uit te leggen, wil hij ongeschonden uit het onderzoek komen.
Plus: Grimbert Rost van Tonningen over het 'banenstapelen' van Nijpels: "Bij DSB is zo veel mis gegaan dat niet is in te zien dat de langst zittende commissaris daar niets van heeft geweten of hij heeft constant geslapen wat ook onvergeeflijk is." (tweede link)

Bron(nen):   Elsevier  Pluspost