Fuji gaat verder waar Polaroid ophield

Mooie dingen keren vaker terug in een andere vorm. Zo vergaat het ook met Polaroid, de instantcamera die overbodig is geworden door de digitalisering en de mogelijkheid om met een mobieltje prima foto’s te maken. Polaroid is ermee opgehouden.
Maar Fuji heeft sinds kort een nieuwe camera op de markt, die weer echt foto’s op papier aflevert. Een professionele versie is al een jaar te koop, maar sinds enkele maanden is er ook een consumentenversie – de Instax Mini 7S – die in de VS 95 dollar kost.
Fuji meldt zelf dat de verkopen boven verwachting zijn, maar The Wall Street Journal raakt niet echt enthousiast. Een van de nadelen is dat iedere foto nu nog een dollar kost. Doordat het knopje ook nog onhandig aan de voorkant zit, druk je af voor je er erg in hebt. En dan is de camera volgens The WSJ alleen verkrijgbaar in wit, waardoor hij na een week al viezig oogt. (Op internet is snel te zien dat ie er trouwens ook in bruin is, maar die oogt al vies voordat ie is gebruikt).
Nee, het is verstandiger even geduld te hebben tot een betere versie op de markt komt. Maar één ding is wel zeker: Polaroid keert terug in een nieuwe gedaante.

Bron(nen):   The Wall Street Journal