De meest angstaanjagende grafiek van Europa is weer wat griezeliger geworden

De beurzen stijgen naar nieuwe records, politici spinnen dat de crisis bijna bezworen is. Maar 24,1 procent van alle jongren onder de 25 heeft in Europa geen betaalde baan. Dat is één op iedere 4. En in Spanje is het zes op iedere tien. Dat leidt minstens tot een verloren generatie. Maar de kans dat die verloren generatie op enig moment boos wordt is zee groot.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Van hun regeringen hoeven de jongeren niets te verwachten want het geld is op en wat er nog over is, is van en voor de ouderen (huizen, pensioenen en zorg). Ik zou de jongeren in Europa daarom vooral willen aanraden om zelf werk te creëren. Echt werk d.w.z. iets waar andere mensen (andere jongeren) wat aan hebben. Dromen over snel rijk worden moeten ze daarbij niet hebben. Die tijd is voorbij sinds 2008. Het gaat er vooral om om zelfredzaam te worden en zo weer vertrouwen op te bouwen. Als over 15 – 20 jaar de schuldenbergen zijn afbetaald en de vergrijzing afneemt zijn ze klaar voor nieuwe groei.

 2. Karel Kritisch

  De beurs is ook een luchtbel. Bedrijven presteren helemaal niet zo goed. Maar waar moet het geld anders heen? De spaarrentes zijn historisch laag want de FED en het ECB lenen bijna gratis aan banken. De geldpers draait op volle toeren.

 3. Peter

  Gelukkig heb ik meer verstand van liefde. Maar ziet er goed uit. De mensheid gaat zichzelf oplossen. Alle problemen opgelost. Het wordt weer overal pais en vree of zoiets. Ik ga alvast halal bankieren. Zonder woekerrentes toch ? 😉

 4. Stephan Wijering

  Hoe is het eigenlijk met die vorige “verloren generatie” van 94 en 84

  http://weblogs.nrc.nl/schinkel/2009/11/17/jeugdwerkloosheid-in-barre-tijden-jan-van-ours/

Reacties niet toegestaan