Laat de rijken met rust!

Nu de overheid dringend om contanten verlegen zit, gaat de blik van 's lands schatkistbewaarder als bijna vanzelf naar de belastingtarieven. Zou het wellicht mogelijk zijn het toptarief iets op te ...?
Ai, daar hebben we Marike Stellinga al, die onmiddellijk de ring betreedt. Dit Elsevier-raspaard komt altijd in het geweer als de overheid stiekem van die heilloze financiële plannetjes in elkaar zit te flansen. En nu zou het links behagen, als het belastingtoptarief van iemand die meer dan 52.000 euro per jaar verdient wordt opgetrokken van 52 naar 60 procent.
Stellinga: "De overheid moet niet nóg meer belasting heffen, want Nederland behoort al tot de wereldtop als het gaat om de belastingdruk op gewone mensen, rijk of arm."
Op de Europese ranglijst staat Nederland nu op de 4de plaats en Stellinga vermoedt dat ons land het liefst op nummer 1 komt te staan. Zou best kunnen - we weten allemaal dat Wouter Bos dol op sport is, dus als ie kan scoren...
Laat de overheid liever bezuinigen, zo briest de Elsevier-commentator, en staak dat gegraai in de zakken van normale mensen. De nivellering heeft hier al zo gruwelijk toegeslagen dat de inkomensverschillen reeds verdomde klein zijn.

Bron(nen):   Elsevier