Grieken kunnen niet tellen

De Euro-landen hebben de loopbruggen opgetrokken. Er komt voorlopig geen land meer bij. Met grote spijt moeten de gezonde landen, zoals Duitsland, terugdenken aan de fout die werd gemaakt door Griekenland toe te laten tot de Euro. 
Op de top van minister van financiën deed iedereen alsof het met Griekenland goed gaat komen, maar volgens Die Welt is dat niet wat de ministers echt geloven. Ze geloven namelijk niets, omdat niemand weet hoe Griekenland er voor staat. Ook de Grieken niet. 
Tot de problemen van Griekenland behoort namelijk ook dat de cijfers niet deugen. Niemand weet precies hoe hoog het financieringstekort is, hoe laag de economische groei. Een van de maatregelen die zijn genomen is dat ook dat er een hoge Europese statisticus is toegevoegd aan de Griekse regering. Om te helpen tellen. In de hoop dat het meevalt. 
En in de verwachting dat het tegenvalt. En tot die tijd zeggen de Euro-autoriteiten dat Griekenland op de goede weg is. Want je kunt moeilijk zeggen dat je ook geen idee hebt.

Bron(nen):   Die Welt