4 slechte redenen om voor jezelf te beginnen

Het was al een mode, maar nu het aantal banen terugloopt is het voor velen een grote verleiding: voor je zelf beginnen. Maar doe het niet om de foute reden.
1. Omdat je een baan nodig hebt. Ondernemen is geen baan, je kunt niet leuk doen wat je zelf wilt. Je moet acquisitie doen, jezelf verkopen, de boekhouding doen, tegenslag verwerken. Het is geen baan.
2. Omdat je kortere dagen wilt werken. Dat zou maar eens al te waar kunnen blijken: als je je niet vol in je bedrijfje stort, zeker de eerste jaren, zul je hele korte dagen werken, want je zult geen klanten vinden. Je moet eerder veel harder werken, want als je een klant hebt, dan wil hij het nu, of gisteren klaar hebben
3. Omdat je er genoeg van hebt voor een baas te werken. Ook dat wordt alleen maar erger. Tegen je baas kun je nog zeggen dat hij normaal moet doen. Een klant moet je altijd onderdanig gelijk geven.
4. Omdat je rijk wilt worden. Het komt voor, rijk worden van een bedrijf dat je zelf begon. Maar wat oneindig veel vaker voorkomt is failliet gaan. Ondernemen is geen weg naar snelle rijkdom. Dat is soms het huwelijk en een bankroof.

Mooi stuk van Forbes, aanbevolen voor wie dreigt onbezonnen ZZP'er te worden.

Bron(nen):   Forbes