Consumentenbond: “Speelgoedaanbiedingen meestal nep”

De Consumentenbond heeft op basis van eigen onderzoek verklaard dat prijzen van populair speelgoed in de aanbieding lijken te zijn, maar in feite duurder zijn dan afgelopen zomer. Onderzocht werden Blokker, Bart Smit, Bol.com, Intertoys, ToysXL en Wehkamp. Zo is een Legotrein van Intertoys van 124,99 euro nu in de aanbieding voor 114,00 euro, maar in de zomer was de trein 99,99 euro. Zo ook de Lego City Kustwachthelikopter, die bij Wehkamp in de aanbieding is voor 22,99 (van 29,99) en in de zomer 17,99 kostte. Enkele scores uit het onderzoek: Intertoys: 17 van de 20 onderzochte aanbiedingen onterecht Bart Smit: 7 van de 10 onderzochte aanbiedingen onterecht Blokker: 8 van de 10 onderzochte aanbiedingen onterecht "Om Bart Smit, Blokker, Bol.com, Intertoys, ToysXL en Wehkamp duidelijk te maken dat zij moeten stoppen met nepaanbiedingen sturen wij maandag de bedrijven een roe en een waarschuwing van Sinterklaas," aldus de Consumentenbond. Bol.com reageerde en herkent zich niet in de bevindingen: "We hebben op dit moment geen inzage in het onderzoek van de Consumentenbond en weten dus niet om welke artikelen het gaat. We kunnen dan ook niet de concrete prijsgeschiedenis van deze artikelen nakijken. Maar wij monitoren continu op prijzen en indien nodig passen wij onze prijzen aan, bijvoorbeeld naar aanleiding van fluctuaties in de markt. Dit doen wij juist om onze klanten de beste prijs te kunnen bieden." Bij Bart Smit en Intertoys was niemand bereikbaar voor commentaar. Wehkamp en Blokker lieten weten nog geen commentaar te kunnen geven.

Bron(nen):   Consumentenbond      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Deze truuk is zo oud als de markt zelf (ca. 10.000 jaar). Bijvoorbeeld de supermarkt waar ik m’n dagelijke boodschappen doe. Die heeft een hoekje met artikelen die “te lang in de winkel hebben gestaan”. De artkelen zijn zogenaamd afgeprijsd, wat te zien is aan het handgeschreven labeltje met een prijs erop die is afgerond op hele euro’s. Echter als je de artikelen in het schap opzoekt blijken ze hetzelfde te kosten (van 1.99 “afgeprijsd” tot 2,-) of zelfs meer te kosten (5 artikelen voor 5,- maar als je die 5 dingen apart uit het schap haalt, ben je maar 4,50 kwijt).

  Ik vind het niet erg dat ze het proberen. Het laat wel mooi het belang zien van goed kunnen hoofdrekenen.

 2. Kopje thee

  Geen commentaar spreekt meestal boekdelen… schoften.

 3. catchit64

  Koop nu je kadootjes bij de firma O.P.Lichter…

 4. Herman

  Ik heb dit ook vaak ervaren. Daarom ben ik even op internet op zoek gegaan. Bij beslist tonen ze wel alle actuele prijzen, maar nogal chaotisch. Bij http://www.legokopenonline.nl zie je een rijtje met webshops die lego verkopen. Niet met een actuele prijs per artikel, maar hier kun je wel makkelijk alle aanbieders afgaan.

Reacties niet toegestaan