Verrassing: Nederland is het beste land ter wereld voor bejaarden

Deze grafiek komt uit een publicatie van de OESO, de club van rijke landen, over pensioenen. En wat blijkt: geen land waar minder ouderen in armoede leven dan Nederland. In de grafiek staat per land het percentage 65plussers dat minder dan de helft aan inkomen heeft dan het gemiddelde inkomen van dat land. In Nederland is dat voor vrijwel niemand zo. Schermafbeelding 2013-11-26 om 12.34.46

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  Helemaal geen verrassing. Ik zie niet anders om me heen: 65-plussers hebben het goed voor elkaar, zwemmen in de vrije tijd (logisch) maar hebben ook het geld om die tijd te besteden zoals ze willen. Zie voor verdere toelichting het artikel van Yvonne Hofs. https://www.welingelichtekringen.nl/het-rumoer/222124/beste-60-plussers-ik-schrik-van-jullie-schaamteloze-egoisme-en-onwetendheid.html

  • Corrie

   Helemaal geen verrassing? Ik ben 4 jaar in de AOW, ik heb veel vrije tijd om b.v. te wandelen in verschillende variaties, zoals in de regen, sneeuw, koude of guur weer, soms ook zon. Daarbij zwemmen is onmogelijk ik heb zelfs geen geld voor extra handdoeken of een zwembroek of reis en toegangsgeld om daar te komen. Zoals vele anderen zie ik hier de onbekwaamheid van de OESO.

   (in antwoord op Kopje thee)
   • Marcel van Houten

    Je hebt geen geld maar je kunt wel 4-6 keer per jaar rusland bezoeken zoals je in bericht over “poetin die Italië bezoekt” al schreef???? Rare verhalen hang jij hier op hoor.

    (in antwoord op Corrie)
    • Corrie

     Zoals gezegd in een ander artikel, Ik doe gratis vrijwilligerswerk in verschillende landen, en op uitnodiging.

     Dit word in dankbaarheid aanvaard. Dus zo raar is dit niet. Het bevreemd mij wel dat er een aantal inzenders op site zijn die veel ongegronde ongefundeerde kritiek uitoefenen, dus ook zonder om alles aan de werkelijkheid te toetsen.

     (in antwoord op Marcel van Houten)
 2. André Somers

  Daar staan 50+ en de PVV dan met hun mond vol tanden over hoe zielig de ouderen wel niet zijn…

Reacties niet toegestaan