Twijfel over Toyota-ongevallen

De Japanse autobouwer Toyota, de grootste ter wereld, zit in de problemen. Een aantal modellen, waaronder het hybride paradepaardje Prius, kan zomaar op hol slaan en heeft problemen met de remmen. In Amerika, waar de eigen auto-industrie voor enorme herstructureringen staat, wordt er met smaak over bericht en ook in Duitsland worden de Japanse perikelen met aandacht gevolgd.
Toch lijkt het erop dat er veel overdrijving in het spel is. Vorige week ontstond al twijfel aan het verhaal van een 61-jarige bestuurder van een Prius in Californië, die zijn wagen naar 150 km. zag acceleren en hem zelf niet meer tot stilstand zou hebben gekregen. En vandaag is er het bericht over een 56-jarige dame die ook aan het fabuleren zou zijn gegaan. Onderzoek van de boardcomputer door Toyota-experts, die als een zwarte doos in een vliegtuig ook alle gas- en rembewegingen registreert, heeft uitgewezen dat de vrouw helemaal niet had afgeremd toen zij een afslag wilde nemen. 
Voor Toyota een bemoedigend bericht. Te midden van al dat futuristische nieuws van auto's die zomaar hun eigen weg gaan, wordt er van de bestuurders toch nog enige activiteit verwacht. Gasgeven en remmen bijvoorbeeld. Die dingen moeten toch echt niet vergeten worden.

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zeitung