Thuisbezorgd.nl schrapt middagbezorgdiensten door winterweer

Maaltijdbezorgdienst Thuisbezorgd.nl schrapt alle middagbezorgdiensten in de grote steden door het winterweer. Tot in ieder geval 17.00 uur rijden de koeriers van de eigen bezorgdienst niet, laat een woordvoerder weten.

"Het is een lastige afweging want restaurants hebben bezorging nodig om aan omzet te komen, maar veiligheid staat voorop", zegt de woordvoerder. Het stilleggen van de eigen bezorgdienst kan tot een beperkter aanbod in de app of op de site leiden in bepaalde steden.

Thuisbezorgd.nl bekijkt rond 17.00 uur opnieuw de situatie. "We kijken dan of het er voor vanavond beter uitziet of dat we ook maatregelen moeten nemen voor de avond." De ongeveer 1500 koeriers die niet bezorgen zijn in loondienst en worden wel doorbetaald.

Deliveroo

Maaltijdbezorger Deliveroo laat desgevraagd weten dat er nog geen besluiten zijn genomen over het eventueel stilleggen van de bezorging. Wel bekijkt de bezorgdienst per plek en per keer wat de situatie is en dat op bepaalde plekken de bezorgdienst vanwege het weer wel stilgelegd kan worden of dat de bezorggebieden kleiner worden gemaakt.

Bezorgdienst Uber Eats was nog niet direct bereikbaar voor commentaar.