Bankenunie bijna rond, zegt Dijsselbloem

Volgens Jeroen Dijsselbloem worden er grote vorderingen gemaakt bij het tot stand brengen van d bankenunie. 'Maar het is taaie materie. Er komt veel techniek aan te pas. Of het vanavond helemaal gaat lukken weet ik niet', aldus de minister bij aanvang van de onderhandelingen tegen het FD. De EU-leiders komen volgende week donderdag en vrijdag bij elkaar om over de 'verdieping' van de Economische en Monetairie Unie te spreken. Voor die tijd zal een akkoord zijn bereikt, wordt verwacht. Het Gemeenschappelijk Resolutiemechanisme (SRM) is de tweede pijler van de Europese Bankenunie, naast het Gemeenschappelijk Toezichtsmechanisme onder leiding van de ECB dat op 4 november volgend jaar van start gaat. De bankenunie moet enerzijds leiden tot een gemeenschappelijk beleid ten opzichte van de banken en anderzijds er voor zorgen dat de banken meer dan nu in staat zijn hun eigen problemen op te lossen.

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Pleister op de wonde. ‘Onze’ Nout Wellink had als voorzitter van de centrale banken moeten pleiten voor regulering van en controle op de derivaten. Maar ‘Noutje’ heeft heeft gemengde belangen, hij is namelijk ook lid van de The Trilateral Commission en die club had belangen om de deregulering in stand te houden. Oftewel, Nout had er belangen bij om Amerika zijn slechte/niet inbare schulden te laten verkopen in Europa met een tripple A waardering.

  De man is de verpersoonlijking van alle ellende die wij in Europa hebben gekregen door de crisis.

  • marianne martens

   goed dat U dit weer onder de aandacht brengt. Is het niet zo dat alle machtsverhouding veranderen in de wereld. De burger en de Politiek doen er niets meer toe, alleen de Regering van de Multinationals doet er wat toe.. met al hun vazallen en werknemers. In 1970 al een boekwerkje gelezen over dit aankomend mega- probleem. Het lijkt gestold en ze voeren het nu uit.

   (in antwoord op Heldoppantoffels)

Reacties niet toegestaan