Kapitalisten zijn helemaal niet cynisch over het klimaat

Het is hip  om cynisch te zijn of te doen over de opwarming van de aarde. Het doet er niet zoveel toe wat je weet, als je maar mooi kan verwoorden dat het allemaal een complot is van oplichters. Vooral linkse oplichters
Maar mensen van het geld willen niet hip zijn en weten wellicht niet eens wat cynisch is. Ze willen geld verdienen. En de mensen van het geld zijn hun vertrouwen in de opwarming van de aarde nog niet kwijt, schrijft Mother Jones en geeft een aantal voorbeelden van bedrijven die het voor de wind gaat omdat de aarde warmer wordt. Zoals het bedrijf dat verdient aan het feit dat de zee boven Siberië in de zomer toegankelijk is geworden.
Of de mensen in de wintersportbranche, die hebben vastgesteld dat de chalets hoger moeten liggen dan voorheen en korter sneeuw hebben.
Mother Jones haalt ook een analyse aan van McKinsey,een bedrijf dat ook geworteld is in de "reality-based community" van het kapitalisme. Ook daar geen spoor van twijfel. De klimaatsverandering wordt groot voor het bedrijfsleven, denkt McKinsey. Misschien wel zo groot als de komst van de mobiele telefoon.
Kun je nagaan hoe groot dat is.

 

Bron(nen):   Mother Jones