Zes minuten duurt een bezoek aan een sekswerker

Sekswerkers leggen aan het FD uit waarom ze veiliger zijn dan de kapper.

Zes minuten, langer duurt een gemiddeld bezoek aan een sekswerker niet. En dan heeft de klant zich ook nog uit- en aangekleed. 'Kappers en masseurs hebben meer tijd nodig', zegt Felicia Anna, die werkt op de Wallen. 'Bovendien raken die beroepsgroepen hun klanten intensiever aan dan wij. Rutte heeft geen idee wat een sekswerker doet.'

Sekswerkers hebben zich altijd al moeten beschermen tegen virussen en bacteriën. Dus wordt er weinig gezoend en gebeurt er niets zonder condoom, plastic handschoenen en mondkapjes. De vrouwen houden afstand en wenden zelfs hun hoofd af als de klant uitademt.

Volgens Moira Mona hoeft ze lang niet altijd de klant aan te kijken tijdens haar werk. En bij een kwart van de klanten is er volgens haar niet eens sprake van seks. Die komen alleen maar om met een praatje de eenzaamheid te verdrijven.

Volgens schattingen telt Nederland tussen de tienduizend en dertigduizend prostituees. Maar hoe nauwkeurig die schattingen zijn, is onbekend. In verband met de privacyregels hoeft deze beroepsgroep zich namelijk niet te registreren.

Bron(nen):   FD