Sergio Herman neemt afscheid met emotionele brief

Oud Sluis, al jaren ’s lands beste restaurant, sluit haar deuren. Topchef Sergio Herman (43) maakte zaterdagavond zijn laatste exclusieve gerechten klaar. Na 25 jaar sensationeel koken stopt de chefkok op zijn hoogtepunt.
Sergio Herman zelf tweette: ‘Merci, merci, merci, 25 jaar Oud Sluis’. Bijgevoegd was een ontroerende afscheidsbrief, waaruit vooral heel veel liefde voor het vak sprak.
De in België wonende topkok is opgegroeid in Oud Sluis. 'Als jongetje heb ik hier gewoond, heb ik mijn vader geholpen met het schoonmaken van zijn mosselen, mijn moeder bijgestaan in de bediening en tussen de serviezen door wc's schoongemaakt. Daarna heb ik 25 jaar lang alles gegeven wat in me zat. Ik ben daarbij zeer diep gegaan, misschien te diep. Maar ik heb bereikt waar ik altijd van droomde: de top.'
Die top heeft de geboren Zeeuw zeker gehaald. Oud Sluis en de Zwolse Librije zijn de enige twee restaurants in Nederland met drie Michelinsterren. Wereldwijd haalde het restaurant in 2011 met de 17e plaats haar hoogste positie op de wereldranglijst.
Maar Herman stopt niet met koken. Hij heeft nog twee restaurants: Pure C in Cadzand en The Jane in Antwerpen. ‘Want ik ben een chef en dat zal ik altijd blijven.’

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. catchit64

    Wat een hoop gedoe altijd als het gaat om koks.
    Het is een vak net als stukadoor, stoffeerder of apotheker. Niks meer en niks minder.
    Het echte verschil zit hem meestal in het gebrek aan omgangsvormen met de collega’s en het veel te grote ego van die gasten.

    Niet piepen gewoon je werk doen

Reacties niet toegestaan