“Het kabinet is slecht voor ondernemers”

Normaal gesproken zijn ondernemers tevreden over kabinetten waar de VVD een hoofdrol speelt. Maar dit keer is dat niet zo, leert een rondgang van het FD. Ondernemers blijken erg ontevreden. De klacht dat Rutte 2 het bedrijfsleven minder goedgezind is dan Rutte 1, zien ondernemers volgens het FD terug in bijvoorbeeld de verhoging van de leidingwaterbelasting, het verlengen van de crisisheffing voor hoge inkomens en de voorstellen om het wettelijk zorgverlof uit te breiden. Zulke maatregelen leiden vooral in het mkb tot problemen. ‘Het beleid van dit kabinet is niet sociaal voor ondernemers’, zegt voorzitter Albert Jan Maat van de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO). ‘Met de mond belijdt het kabinet de liefde voor het mkb, maar tegelijkertijd gaat er een vrijwel eindeloze stroom kosten naar ondernemers’, stelt Michaël van Straalen, die begin november voorzitter werd van MKB-Nederland. Volgens de ondernemers worden de grote bedrijven nog wel enigszins ontzien, maar doet het kabinet niks voor het MKB

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Zorgverlof voor mannen van wie de vrouw een kindje krijgt? Wat een onzin. Ze zien de grote dag 9 maanden vantevoren aankomen en kunnen van hun 5-6 weken vakantie best wat dagen reserveren voor een weekje thuis, na de bevalling. Zo deden mijn man en ik dat, tenminste. Waarom zou de werkgever daarvoor moeten opdraaien?

  Ik had het er onlangs over met jonge buren van me. Zij hoopt ooit zwanger te worden. Ze waren helemaal voor zwangerschapsverlof voor de man, natuurlijk. Ik opperde dat haar man, in plaats van zijn werkgever op te zadelen met zijn zwangerschapsverlof, een deel van zijn vakantie zou kunnen opofferen om na de bevalling thuis te kunnen zijn. Dat viel niet in goede aarde. Er werd me verweten dat ik ze hun jaarlijkse vakantie misgunde. Daar hadden ze récht op.

  Ik heb het onderwerp maar laten rusten. Mijn ideeën zijn kennelijk hopeloos ouderwets.

 2. Apekool

  “… de crisisheffing voor hoge inkomens … Zulke maatregelen leiden vooral in het mkb tot problemen.”
  Kan me niet voorstellen dat dit de kleine middenstander raakt, dat gaat over lonen groter dat EUR 150.000!

 3. Anna

  Kan niets opnoemen wat de Haagse landverkopers goed doen of hebben gedaan ! Wacht wel iets , 17.000 geldzoekers uit verweggistan , voor die groep was het een top jaar , levenslang verzorgd door de Nederlandse staat , dwz. de belasting betalers . Niet zeuren over de voedselbanken aub , dat zijn maar Nederlanders .

 4. Dead Silence

  Dit kabinet is goed in het onthoofden van alles wat rechts in de normale verdeling zit.

Reacties niet toegestaan