Eén grafiek die de hele wereldeconomie toont

De laatste tien jaar ging het goed met heel veel armen in de wereld en met de allerrijksten ging het ook prima. Slechter ging het met de allerarmsten en de middengroepen. Deze grafiek laat dat allemaal zien. Het toont de inkomensontwikkeling van verschillende inkomensgroepen in de wereld. Je ziet er aan hoe het tussen 2005 en 2008 ging met de inkomens in de wereld. Conclusie: vrijwel de hele wereldbevolking ging er royaal op vooruit. Raar alleen dat het goed ging met de allerrijkstenscreen shot 2014-01-22 at 4.20.54 am én de allerarmsten

Bron(nen):   Business Insider      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Het is juist niet raar dat het goed ging met de allerrijksten. Geld verdienen onder alle omstandigheden is nou juist hun speciale vaardigheid (of talent zo je wilt). Daarin onderscheiden ze zich van de rest.

 2. Ron C. de Weijze

  Elite crony capitalism.

 3. Heldoppantoffels

  Verbaasd iemand dit nog? In Nederland betalen de grotere bedrijven ook geen belasting, belastingontwijking heet dat dan deftig. Het is duidelijk belastingontduiking, legaal gemaakte mazen in de wet door de eigen vriendjes in de politiek en de grotere accountants zoals PWC KPMG etc.

  Dergelijke constructies gebruiken de echt rijke mensen ook.

Reacties niet toegestaan