Crisis: nu ook nog het Hindenburg Omen

The Hindenberg Omen is heel erg en Het is verschenen. Het is genoemd naar het beroemde Duitse luchtschip dat in een minuut verdwenen was, toen het in brand raakte in 1937. Het is een technische beursindicator, gemaakt door James Mekka,  een (blinde) beursanalist. Het Hindenberg Omen bestaat uit een aantal ingewikkelde deels wiskundige feiten die zijn op te maken uit de beurskoersen. En als dat Omen zich voordoet zal korte tijd later de beurs instorten. De gelovigen in het Omen zeggen dat het eerder zijn voorspellende waarde had.
Volgens het Hindenberg Omen zullen in september de beurskoersen in elkaar storten(*). Niet een beetje of stukje bij beetje, maar in een klap, net als destijds met het luchtschip.
Het Omen heeft het in het verleden bij het juiste eind gehad. Maar ook wel eens niet.
Maar zoals bij alle gelovige kwesties die nergens op slaan: het feit dat er op de beurs belang aan wordt gehecht leidt op zichzelf al tot onrust en dalende koersen.
Welingelichte Kringen zou aanraden: haal je geld voor september van de beurs, nu het nog kan

(*)There were 92 companies that hit 52-week highs on Thursday, or 2.9% of all the companies traded on the New York Stock Exchange. There were also 81 new lows, or 2.6% of the total. Each number must exceed 2.5% for the Omen to occur, according to Miekka. Other criteria include a rising 10-week moving average for NYSE and a negative McClellan Oscillator, a technical indicator that measures market fluctuations.

Bron(nen):   Wall street Journal  Huffington Post