Het gaat weer een stuk beter met de pensioenfondsen

Pensioenfondsen staan er weer een stukje beter voor. Zo kan Zorg en Welzijn meer pensioen gaan betalen, het ABP draait een eerdere korting terug en PMT besluit de pensioenen toch niet te korten.
Volgens toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) hoeven per 1 april nog maar 38 pensioenfondsen de pensioenuitkeringen te verlagen. Dat lijkt nog heel veel, maar het is minder dan de 66 fondsen die dat vorig jaar moesten doen. Bovendien moeten pensioenfondsen nu 1,1 procent korten, terwijl dat vorig jaar nog 1,9 procent was. De Nederlansche Bank had liever gehad dat de fondsen iets voorzichtiger zouden zijn, maar ze voldoen aan de normen en mogen de verlaging dus schrappen. Nog altijd krijgt echter een half miljoen gepensioneerden vanaf april minder pensioen. Dat is wel minder dan de 700.0000 gepensioneerden waarvan vorig jaar nog werd uitgegaan. Ambtenarenpensioenfonds ABP - veruit de grootste - schrapt de pensioenverlaging met 0,5 procent van vorig jaar. De dekkingsgraad die aangeeft in hoeverre het fonds aan zijn verplichtingen kan voldoen, is in het vierde kwartaal voldoende hersteld. Dat maakte het grootste pensioenfonds van Nederland vrijdag bekend. Eind december stond de dekkingsgraad van ABP op 105,9 procent, ofwel 1,7 procentpunt boven de minimaal vereiste grens. Ten opzichte van het derde kwartaal 2013 steeg de dekkingsgraad met 2,6 procentpunt, vooral door positieve rendementen. Daarmee is geen sprake meer van een dekkingstekort. ,,De dekkingsgraad van ABP is in het vierde kwartaal voldoende hersteld, al staan we nog steeds dicht bij de minimumgrens'', zei voorzitter Henk Brouwer. ,,We hoeven de pensioenen van onze deelnemers in 2014 niet te verlagen en we kunnen de verlaging van het pensioen van vorig jaar schrappen. Daarmee staan de pensioenen dus weer op het oorspronkelijke niveau.''

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Geef maar lekker uit, die volgende generaties werken gewoon door tot ze doodvallen.

  • marianne martens

   alle generaties hebben zich te pletter gewerkt. Politieke Partijen laten niet toe dat er gigantische reserves worden opgebouwd. Sprak net iemand die 50 jaar had gewerkt en nu weer wordt gekort met 5%. U weet vast wel welk Pensioen het is. ABP, waar altijd “slechte” mensen in de top zitten. Nu ook na Nijpels, Elco Brinkman, Borghouts!!!!! Mijnheer Brouwer ( DNB, SER )

   (in antwoord op Heldoppantoffels)
   • Heldoppantoffels

    Dat is ook waar, we moeten de generaties niet tegen elkaar laten uitspelen. Het gaat er om dat de hufters slecht omgaan met het kapitaal, men denkt niet meer aan de mensen die werken en werkten voor de opbouw van dit geld.

    (in antwoord op marianne martens)
 2. Dead Silence

  Het gaat weer een stuk beter met de pensioenfondsen, daarom korten 38 fondsen de uitkering. Lekker zelf alles wegroven totdat over 25 alles verkwantseld is.

Reacties niet toegestaan