De makelaars zeggen dat het prima gaat: ‘Voorjaar op de huizenmarkt’

Het gaat steeds beter op de huizenmarkt. De stijgende lijn in de verkopen heeft zich in de eerste maand van dit jaar doorgezet. Dat zeggen twee grote makelaarsorganisaties, NVM en Makelaarsland, vrijdag.

,,Het ziet er rooskleurig uit; het lijkt erop alsof het voorjaar al is aangebroken'', zegt Roeland Kimman van de Nederlandse Vereniging van Makelaars. ,,We zien een groeiend optimisme, het aantal bezichtigingen neemt toe en er worden meer huizen verkocht'', aldus Kimman.

Volgens Makelaarsland was januari de beste januarimaand sinds het uitbreken van de crisis 5 jaar geleden. De organisatie becijferde dat er ruim 12.000 huizen zijn verkocht, twee keer zoveel als in januari vorig jaar. ,,Opvallend is ook de stijging van het aantal bezichtigingen. Met 180.000 bezichtigingen werden in januari de meeste bezichtigingen van de afgelopen 5 jaar aangevraagd'', aldus Jeroen Stoop, directeur van Makelaarsland.

Enige reserves zijn gerechtvaardigd: de makelaars hebben belang bij het verbeteren van de sfeer op de woningmarkt. Halverwege de volgende maand komen objectievere gegevens van het Kadaster