Quiz: welk Apple-onderdeel groeit het snelste?

Apple is heel groot aan het worden in een bezigheid waar niemand veel aandacht aan schenkt. Niet de groeicijfers van de iPad of de iPhone zijn het hoogste, maar die van de e-commerce. Eerst was het alleen iTunes, toen kwam de app-store er bij n nu is Apple ook groot in boeken.  Apple zet inmiddels 20 miljard dollar per jaar om als verkoper van boeken, muziek en apps en die omzet groeit jaarlijks met 20 procent. Als de Apple e-commerce-tak een zelfstandig bedrijf zou zijn, dan was het de grootste in zijn business. De wereld beoordeelt Apple en Tom Cook op een nieuw product, een grote doorbraak, maar ongemerkt verdient het bedrijf steeds meer van zijn geld met ouderwetse retail. Apple wil nog verder die kant op. Cook kondigde onlangs aan dat mobiel betalen met je iPhone een speerpunt is voor Apple. Op het gebied van mobiele retail ligt Apple al voor op Google en Android. Er zijn meer Android-toestellen, maar met de iPhones en iPads wordt meer gekocht. En Apple is vast van plan daaraan nog meer te gaan verdienen dan het nu al doet

Bron(nen):   Business Insider      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Tja, als je je op langere termijn niet in staat blijkt te zijn om de beste producten in een bepaalde klasse te maken dan moet je het geld verdienen met ouderwetse retail.
  Het blijft me alleen verbazen dat consumenten er in blijven trappen. Veel geld voor verouderde hardware, en dan ook nog meer betalen voor de software.

 2. Dead Silence

  En natuurlijk de tienduizenden patenten op e-books, electronisch betalen en nog meer van die hersonloze troep voor hun gebruikers.

 3. Edward_II

  Wow, Applioten kopen de meeste eShit. Wie nog dacht dat Apple het merk was voor “betere mensen” moet met dit bericht toch wel definitief genezen zijn.

 4. Pietje_Precies

  och, het is mooi spul en doet het altijd. Ik ben geen fanboy, maar ik vind het wel fijn werken. Wellicht ook maar wat je gewend bent. Volgens mij is het gewoon slimme bedrijfsstrategie. Een koppositie handhaven in hardware is gewoon heel moeilijk. En als mensen er voor betalen, dan is er blijkbaar voldoende waarde die de prijs billijkt.

Reacties niet toegestaan