Kamp: nieuwe hervormingen nodig voor economie

Nederland moet ook in de toekomst blijven hervormen om de economie wendbaar en innovatief te maken. Het mag niet blijven bij de ,,ambitieuze hervormingsagenda'' die het kabinet momenteel doorvoert. ,,We moeten nu al aan de slag met de uitdagingen van morgen.''

Dat staat in een brief die minister Henk Kamp van Economische Zaken donderdag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Die bevat een reactie van het kabinet op een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) van vorig jaar november. Daarin staat dat Nederland de komende decennia onder meer moet inzetten op onderwijs en onderzoek om de economie concurrerend te houden.

Volgens Kamp wil het kabinet ,,maximaal inzetten op ambitieus ondernemerschap, onderwijs en innovatie''. ,,Handelen we niet voortvarend, dan zal dat onze concurrentiekracht aantasten'', aldus de minister.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  maximaal inzetten op onderwijs, kunst innovatie en daarna ambitieus ondernemersschap. Of vallen die 0,01 % belasting betalen van al die brievenbus maatschappijen daar ook onder?

 2. André Somers

  Ik ben benieuwd. In de praktijk zien we praktisch alleen maar bezuinigingen bij het onderwijs en onderzoek. Ook door deze regering.

  • marianne martens

   Dacht dat Balkenende daarmee is begonnen, zat hij zelf steeds voor. Arme deelnemers met hun creatieve, bruisende gedachten. Tijdens zijn regeerperiode werd er weinig gedaan voor innovatie ( wel Unilever ).Delft, Twente, Eindhoven,Wageningen, Erasmus, Arnhem barsten van de nieuwe ideeën,mooie projecten en talenten. Geen subsidie, geen geld al die jaren. Wel the Joint Starfighter wat weg-geknald geld is door de geluidsbarrière, net zoals Frya, Betuwelijn etc. Met dank aan allen ( PvdA,VVD etc ) die hieraan mee hebben gedaan. Bij Kamp ( zie Groningen ) kijk ik altijd achterom of ik nog wel leef of ik niet waardeloos in een hoek ben gekwakt.

   (in antwoord op André Somers)
 3. Lio

  Hervormingsagenda van het kabinet kent maar een regel namelijk belastingen verhogen om meer uit te kunnen geven.

Reacties niet toegestaan