Draghi: de Krim-crisis kan de economie van de EU flink raken

De voorzitter van de Europese Centrale bank Mario Draghi maakt zich zorgen voor de gevolgen van de crisis rond de Oekraïne voor de Europese economie. En dan vooral vanwege de gevolgen op de energiemarkt. "Op de korte termijn - zes maanden - zal het meevallen, maar over een periode van anderhalf jaar kan de impact serieus zijn". Draghi zei het bij de reguliere presentatie van de cijfers. De inflatie blijft dalen, mede als gevolg van het almaar sterker worden van de euro ten opzichte van de dollar. Daardoor worden goederen en diensten die Europeanen kopen met dollars goedkoper en dat dempt de inflatie. Het doel van de ECB is de inflatie beneden de 2 procent te houden. Hij ligt nu feitelijk beneden de 1 procent

Bron(nen):   Daily Telegraph      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Heldoppantoffels

    Te lage inflatie is ook niet gunstig, zeker niet als je meeneemt dat de andere machtsblokken er andere normen op nahouden.

  2. marianne martens

    Ex- Goldman Sachs werknemer, die zijn tegenstanders op het bot heeft uitgezogen gelijk een luis of pissebed onder de stoeptegel. Wij arm volk zullen de klappen wel opvangen ook al hoor je het gejammer weer van de welgestelden :” dat zij de klos” zijn. Is niet waar, jan de straatveger betaald belasting mee etc.Tip alweer: ” Ga eens in Bloemendaal kijken waar de mensen zo vrolijk kijken in de enige winkelstraat met blokker, etc., een lachwekkend bovenmodaal dorp”.

Reacties niet toegestaan