Biotechbedrijf kan diesel laten groeien (het verandert de wereld, zeggen ze)

Een Amerikaans biotechbedrijf uit Massachusetts beweert een organisme te hebben ontwikkeld dat de energiesector - en de wereld - zal veranderen. Joule Unlimited claimt niets minder dan over een genetisch ontwikkeld organisme te beschikken dat diesel en ethanol kan creëren door er dezelfde ingrediënten aan toe te voegen die gras nodig heeft om te groeien: zonlicht, water en koolstofdioxide. Sceptici vragen zich af of het bedrijf de brandstof in grote hoeveelheden zal kunnen aanleveren.
Volgens het bedrijf werkt het organisme zonder de traditionele 'tussenpartij', zoals de tonnen graan en algen die vandaag nodig zijn om biobrandstoffen aan te maken. Joule Unlimited denkt jaarlijks 37.500 gallons (1 gallon = 3,9 liter) per hectare te kunnen produceren , dat is vier maal de hoeveelheid die vandaag wordt geproduceerd via het meest efficiënte algenproces voor biobrandstof. De prijs zou rond de 30 dollar per vat liggen.
'Als we het voor de helft bij het rechte eind hebben, zal de grootste industrie ter wereld - de gas- en petroleumsector- een ware revolutie ondergaan,' aldus de CEO van het bedrijf.

Bron(nen):   Associated press