Ryanair stuurt passagiers in bikini naar Oslo…in februari

Frits Bom had in de jaren tachtig van de vorige eeuw een toeristisch consumentenprogramma waarin Nederlandse toeristen in Spanje werd gevraagd op een kaart van Europa aan te wijzen waar ze zaten. Ze wezen Wit-Rusland aan. Ryanair heeft deze geografische onwetendheid en waar heel wat mensen aan lijden, in een advertentie gebruikt om vakantiegangers de verkeerde kant op te sturen.
De 'boek nu naar de zon' advertentie vindt de Britse advertentiewaakhond ASA misleidend. In diezelfde advertentie prees Ryanair bestemmingen als Oslo, Glasgow, Lourdes en Rimini aan als warm en zonnig. In februari en maart.
Volgens Ryanair hadden de bestemmingen voldoende zonnige perioden in die maanden. Maar The Guardian schrijft dat de ASA de temperaturen opvroeg en die kwamen op een gemiddelde tussen de 6 en 9 graden Celsius in Noord-Europa, 11 en 14 graden in Zuid-Europa.
Er wordt vaak geklaagd over Ryanair. Passagiers worden bijvoorbeeld om de onbenulligste redenen niet meegenomen. Als dat wel lukt moeten ze worstelen om een stoel te bemachtigen. Voor sommige reizigers zou dat weleens een blessing in the sky kunnen zijn.

Bron(nen):   The Guardian