Brussel is optimistisch over Nederlandse economie

Nederland wordt steeds minder tevreden over Brussel, maar Brussel is wel tevreden over Nederland. Het begrotingstekort komt dit jaar royaal onder de magische 3 procent. Ook wordt voor dit jaar een sterkere economische groei verwacht dan tot nu toe verondersteld, namelijk 1,2 procent.
Dat blijkt uit de jongste ramingen van de Europese Commissie over de ontwikkelingen in de EU-lidstaten. Deze zogenoemde lenteprognose werd maandag in Brussel gepresenteerd.

Voor 2015 zal de groei verder aantrekken naar 1,4 procent. In februari werd nog uitgegaan van 1,3 procent. Aanjager van de groei zullen dan niet meer investeringen zijn, maar een stijging van de uitgaven door consumenten.

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meester Proper

  Grenzen dicht
  Gulden terug
  Nederland onafhankelijk!

  • Leo

   Havens dicht
   Pensioenen weg
   Kop in het zand
   Niets aan de hand!

   (in antwoord op Meester Proper)
   • Pietje_Precies

    voor de EU hadden we ook al havens, en wel de grootste ter wereld. zonder politieke unie bestaat handel al eeuwen, en we zijn er best goed in.

    de EU waarborgt ook geen vrede. haar expansiedrift heeft mede geholpen de boel in de Oekraine in de soep te laten lopen. En de ondersteuning van het democratisch proces in Libie is ook niet echt een groot succes geworden…..

    de pensioenen zijn eerder weg als we de verplichtingen van de EU moeten nakomen.

    maar dat veel mensen de kop in het zand hebben, dat klopt wel……

    (in antwoord op Leo)
 2. M.v. B. 2

  Er komen verkiezingen aan, dat is wel duidelijk.
  Ik heb ooit TEGEN de EU. gestemd en tot op heden ben ik tegen de EU.,niet tegen Europa. Nog steeds zijn beloften van ‘we krijgen het beter’, eerst het zuur dan het zoet…, niet waargemaakt.
  Ik stem PVV, de enige realistische (niet zoals velen beweren: ‘populistische’) partij in Nederland

  • harrr

   En als je allergisch bent voor geertje (zoals ik) kan je ook nog op artikel50 stemmen.

   (in antwoord op M.v. B. 2)
 3. Lio

  Het probleem van Nederland is niet zozeer de schulden van de overheid van de particuliere schulden van Nederlanders. Deze lage economische activiteit en de kwakkelende economie zullen nog jaren zo blijven of misschien zelfs erger worden en het is voor een groot deel te danken aan de Nederlanders zelf. De hebberige mensen die al die jaren op pof geleefd hebben, teveel voor die huizen betaald hebben en van de denkbeeldige overwaarde van hun huis zijn gaan consumeren in de vorm van nieuwe auto, nieuwe keuken, leuke vakantie etc. Nu moeten al die mensen en Nederland op de blaren zitten en dat gaat heel wat jaren duren. En je mag hopen dat het binnenkort niet erger gaat worden want vandaag of morgen kan de financiële markt weer uit elkaar vallen en deze keer gaat het goed bloeden!

  • marianne martens

   U heeft gelijk wat u stelt. Onder ” hebberige” mensen zouden ook de bank- verzekerings- krediet CEO’s moeten horen. Alle partijen, zeker de Politiek en de Wereldbanken hebben zich hierin gemengd en mee bemoeid en zelfs gestimuleerd. Als klant wordt je overdonderd door alle aanbiedingen waar je continue weer familie, vrienden,adviseurs raad pleegt, welke beslissing de beste keus zou kunnen zijn. Het is moeilijk om bv in AH met zijn verlichting en verleidingstactieken
   niet de luxe dingen te pakken, zoals ook een overgewaardeerd huis te kopen of te beleggen.

   (in antwoord op Lio)
  • Raymond de greef

   Beste Lio,
   Je schrijft dat de particulieren schulden hoog zijn maar dit is een gevolg van de overheid die de grondprijzen voor nieuwe woningen voor woekerprijzen heeft verkocht,met daarbij een overheid die ook nog daarbij de nodige belastingen op gooien.
   Banken die gemiddeld 1.5a 2% rente meer rekenen dan in andere landen samen maakt dit dat de burger die een huis koopt never kan aflossen dit kon wel wanneer er geen rente verschil was en de overheid geen woekerwinsten maken op aangekochte landbouw grond!
   Daar bij heeft Nederland de grootste pensioen en spaarpot van Europa.
   De overheid bezuinigd niet nee deze verhogen gewoon de belastingdruk !hoezo kan men nog sparen! Als ik thuis moet bezuinigen koop ik wat minder terwijl de overheid gewoon nog meer belastingen bedenkt zo kan ik ook mijn boekhouding op orde brengen.
   Dus wie is nu de boos doener natuurlijk zijn er altijd mensen die op de pof leven ,maar de overheid en banken roven het meeste van ons salaris!.

   (in antwoord op Lio)
 4. Raymond de greef

  Waarom is Brussel tevreden met Nederland,omdat die hufters in den haag het beste jongentje van de klas willen zijn en met bakken geld van de Nederlanders de geldput van de Eu proberen te dempen, nu nog ons pensioen potje in beslag nemen en europese belastingen voor nederlandse burgers er nog exstra bij.
  Het duurt niet lang meer de bevolking ziet nu het werkelijke doel van EU,dat is de burger tot slaaf maken en banken,overheden de grote bedrijven en politici stelen al ons geld waardigheid en het belangrijkste DEMOCRATIE !
  Maar alle partijen die tegen de EU zijn ,zijn populisten, fascisten,racisten,terwijl de gevestigde politieke partijen veel erger zijn, dus stem vooral op D66 en ,vvd,cda,groenlinks dan weet u dat u mede verantwoordelijk bent voor de grootste armoede val in Nederland er zijn nog nooit zoveel werklozen geweest onder de huidige partijen die het natuurlijk geweldig doen,schande !!
  Er komt een dag dat deze bewindvoerders voor een tribunaal komen te staan van het gewone volk.
  Want lees de geschiedenis boeken maar in alle economische systemen komt ooit een eind en daar zitten we niet ver vanaf.

 5. Johan van Vught

  Zou na 22 mei het nieuws wellicht weer veranderen. Ze strooien uitsluitend met goed nieuws. Da’s wel erg verdacht. Maar ja, kennelijk zijn alle middelen geoorloofd om te voorkomen dat mensen PVV stemmen.
  Overigens ontdekken steeds meer mensen dat ze met Europa wel heel erg bedond…. zijn.

Reacties niet toegestaan