Belgen krijgen creditcard die geld teruggeeft

De Belgische Citibank lanceert de World MasterCard Extra die 1% van je aankopen terugbetaalt en tijdens de eerste 3 maanden van de proefperiode zelfs 3%. Het principe is eenvoudig: als je voor € 1000, - koopt, wordt € 10, - afgetrokken van je volgende nota. Het maximum bedrag dat je per jaar teruggestort krijgt is € 200, -. Om dat te bereiken moet € 20.000, - per jaar betalen met je credit card. Dat is heel veel, want de gemiddelde jaarlijkse uitgave is € 3000, -.

Het concept is niet helemaal nieuw. Sinds september 2010 is er al de Citi Visa card die ook een 'cashback' systeem heeft, maar dan alleen voor internetaankopen. De Citi Visa vergoedt 3% van het aankoopbedrag tot een maximum van 100 euro per jaar. Deze formule is dus alleen interessant is als je veel online koopt, maar toch is de kaart een groot succes.

En dan is er nog de Sunjets van de International Card Services België. Met de Sunjets MasterCard kaart bespaar je 1% van je uitgaven, die je daarna kunt aftrekken van de prijs van je vakantie met Sunjets. Hetzelfde geldt voor de Citi MasterCard Neckermann. Met de BASE Mastercard van kpnonline.be krijg je dan weer extra belminuten en korting in de BASE shop (mobiele telefoons en toebehoren). Zij vullen hun eigen zakken met jouw korting.

In Nederland kun je via haalmeeruitjecard.nl kortting krijgen op aankopen bij bepaalde webwinkels.

Bron(nen):   La Libre Belgique