Binnenkort Uber betalen met bitcoin?

Economie
maandag, 14 februari 2022 om 18:49
welingelichtekringen header 1
Uiteindelijk is het de bedoeling dat je een Uber kunt afrekenen met cryptovaluta, maar daarvoor is het nu nog te vroeg, zegt CEO Dara Khosrowshahi.
De baas van de taxi-app zei tegen Bloomberg dat het bedrijf nu al volop gesprekken voert over de invoering van cryptomunten als betaalmiddel. Maar hij meent dat bitcoin op dit moment vooral nuttig is als waardeopslag en niet als betaalmiddel.
Transacties met cryptomunten zijn nu nog te duur en te weinig milieuvriendelijk. Maar zodra dat verbetert zal Uber cryptobetalingen mogelijk maken. "Als je vraagt ​​of Uber op een gegeven moment crypto's gaat accepteren, is het antwoord 'absoluut', maar dit is niet het juiste moment," stelt de topman tegen Bloomberg.
Steeds meer bedrijven en landen zien bitcoin en andere cryptovaluta zoals Ethereum en Ripple als betaalmiddelen. Zo aanvaardt Microsoft bitcoin als betaalmethode en kon je ook korte tijd een Tesla afrekenen met de cryptomunt. El Salvador is het eerste land dat bitcoin als wettig betaalmiddel beschouwt.