Poot geeft de strijd op en verkoopt belangen bij Schiphol

Gebiedsontwikkelaar Chipshol staat te koop. De eigenaar, de oprichtersfamilie Poot, heeft besloten te stoppen met de onderneming en zet alle nog te ontwikkelen grondposities rond de luchthaven Schiphol in de etalage. Dat zegt de familie in een exclusief interview met Het Financieele Dagblad Het gaat om 150 hectare strategisch gelegen gronden in de directe nabijheid van de start- en landingsbanen van Schiphol, waaronder terreinen in Badhoevedorp-Zuid. Jan Poot en zijn zoon hebben 20 jaar geprocedeerd om een soort stad bij Schiphol te mogen bouwen, maar ze staken de strijd. Een doorslaggevende reden om te stoppen is de fysieke gesteldheid van de bijna 90-jarige oprichter van Chipshol. ‘Ik voel dat mijn krachten flink achteruitgaan’, zegt Jan Poot. ‘Daarom zeggen Peter en ik: we stoppen ermee, we verkopen de zaak.’ Zoon Peter is niet van plan het levenswerk van zijn vader voort te zetten. ‘Dubai is er wel in geslaagd een spectaculaire stad nabij een luchthaven te realiseren met hotels, kantoren, shoppingmalls, appartementen en golfbanen. We hadden dat 25 jaar geleden hier ook kunnen doen, maar Nederland heeft het niet opgepakt en wil het kennelijk nog steeds niet. Nu is het moment gekomen om te zeggen: dat was het dan. Het is mooi geweest. We hebben twintig jaar lang meer dan ons best gedaan.’

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. appie b. broek

    “We stonden er bij en keken ernaar’, ik heb jaren deze strijd om ‘recht’ want daar ging het om, via de media gevolgd! En ik moet zeggen; daar ben ik wel ‘wijzer’ van geworden! Niet financieel, maar meer als een ‘ervaringsdeskundige’ die via de ervaringen van de fam.Poot zijn kennis over de Nederlandse overheid verbreed en verdiept heeft! Eigenlijk zou elke ondernemer zich in deze materie moeten verdiepen; dit is veel meer waard dan dat al die professoren ons via de ‘kwaliteitspers’ trachten wijs te maken!

    ‘Ondernemend Nederland’ had hier zijn voordeel mee moeten doen en de firma Chipshol moeten steunen in haar strijd tegen een malafide overheid en dito rechtspraak. Maar niks hoor, op mijn vraag of ze ooit wel eens bericht hadden gehad van het VNO tijdens de meer dan 20 jaar durende strijd om ‘gerechtigheid’ was het antwoord van de heer Poot:’Nooit iets van gehoord’!

    Heeft Frankrijk de ‘Dreyfuss-affaire’, wij hebben de ‘Chipshol-zaak’ waar de ‘ambtenaren-vrindjes’ elkaar zodanig uit de wind houden dat het zelfs voor de kapitaalkrachtige Jan Poot niet mogelijk was om gerechtigheid te krijgen!

    Nu schijnt de heer Rutte op bezoek te zijn geweest. Maar goed, daar weten we nog niets van; dat er zoiets als een schikking in het verschiet zit, ligt voor de hand. We wachten af..

Reacties niet toegestaan