Opnieuw inval bij Belgische depots PostNL

Belgische autoriteiten hebben maandagochtend een inval gedaan bij drie Belgische depots van PostNL vanwege mogelijke misstanden. Volgens het post- en pakkettenbedrijf zijn daarbij ook medewerkers meegenomen voor verhoor.

Een woordvoerder van PostNL bevestigt eerdere berichtgeving hierover van de Belgische krant Het Laatste Nieuws. "We zijn zeer verbaasd en verontwaardigd over de gang van zaken", geeft hij daarbij aan. De impact op de betrokken collega's is volgens hem groot, al wil PostNL niet meer details vrijgeven. Het depot van Wommelgem zou ook verzegeld zijn, maar of dat zo is durft de woordvoerder niet te zeggen.

De invallen zijn uitgevoerd door de federale gerechtelijke politie en sociale inspectie. In november waren er ook al invallen bij drie Belgische depots van PostNL. De sociale inspectie stelde toen in het depot in Wommelgem bij Antwerpen overtredingen vast rond zwartwerk en deeltijdarbeid.

PostNL stelt nu dat het "volkomen onduidelijk" is welk doel de nieuwe acties hebben. Het bedrijf heeft in de afgelopen maanden naar eigen zeggen steeds zijn volledige medewerking gegeven aan alle onderzoeken en vragen van de autoriteiten. "Er zijn geen grote of structurele misstanden in onze manier van werken aan het licht gebracht. Deze gang van zaken vandaag roept dan ook grote vragen op over de willekeurige behandeling door de instanties."

PostNL België is onderdeel van PostNL. Het concern heeft momenteel tien pakkettendepots in België. De problemen daar hebben waarschijnlijk geen gevolgen voor de Nederlandse markt. Op het depot in Wommelgem worden geen pakketten behandeld voor Nederlandse klanten. PostNL geeft verder aan er alles aan te doen om de normale dienstverlening zo snel mogelijk te hervatten.