De 10 veiligste vliegmaatschappijen

Economie
dinsdag, 30 augustus 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Air-France/KLM mag zich een van de veiligste vliegmaatschappij ter wereld noemen, evenals Lufthansa en British Airways. Dat blijkt uit een rapport van ATRA (Air Transport Rating Agency). Vooral Amerikaanse en Europese maatschappijen zijn het veiligst. Uitzondering is Japan Airlines dat ook in de top-10 voorkomt. Het Zwitserse bureau ATRA bekeek vijftien criteria om de lijst samen te stellen, zoals de gemiddelde ouderdom van de vloot. Volgens ATRA is niet alleen het aantal vliegtuigongevallen van belang maar ook technische, menselijke en organisatorische factoren.
Van de gevaarlijkste luchtvaartmaatschappijen wordt elk jaar ook een lijst samengesteld door de Europese Unie. De meest recente lijst uit april is hier te zien. Het omvat 37 maatschappijen uit Kazachstan en 43 Indonesische luchtvaartmaatschappijen.
De 10 maatschappijen waar je het veiligst mee vliegt (in alfabetische volgorde): Air France-KLM AMR Corporation (American Airlines, American Eagles) British Airways Continental Airlines Delta Airlines Japan Airlines Lufthansa Southwest Airlines United Airlines US Airways