Opgelicht door coach: “Ik zou 10.000 euro per maand gaan verdienen”

Coaches die jou rijk gaan maken, het wemelt ervan online. Maar dan moet je wel eerst een dure cursus bij hen afnemen. Dus je raadt het al: het is vooral de coach die rijk wordt. Een getuige vertelt bij RTL Nieuws hoe ze is opgelicht.

De 30-jarige Sara (gefingeerde naam) zou 10.000 euro per maand gaan verdienen met affiliate-marketing, zo was haar beloofd. Daarbij verdien je geld doordat je commissie ontvangt als iemand via jouw website een product koopt.

Maar een grootverdiener zou ze enkel worden als ze een dure cursus van 2.000 euro zou volgen bij de man, die ze had uitgekozen als haar coach. "Ik had eerst een minicursus bij hem gevolgd voor 27 euro en die was zo goed en uitgebreid, dat ik torenhoge verwachtingen had van dit traject van 2.000 euro. Als ik al zoveel waarde kreeg voor die 27 euro, dan moest dit wel extreem goed zijn. Maar het tegendeel bleek waar."

Aan de telefoon
De beloofde persoonlijke begeleiding, trainingen en een livedag kwamen er niet. Sterker nog, Sara moest heel veel moeite doen om de man twee keer vijf minuten aan de telefoon te krijgen. De eerste keer werd ze afgewimpeld, de tweede keer werd ze zelf kwaad. "Toen ik schreef dat het mijn doel was om binnen 6 tot 8 maanden een passief inkomen te kunnen genereren, mailde hij dat dat makkelijk haalbaar was. Maar ik moest kennelijk zelf maar uitzoeken hoe."

Ze was niet de enige die zich bekocht voelde. Op een forum van de cursus trof ze meer gedupeerden. Het topic werd echter al snel offline gehaald. "Die man is stinkend rijk, het zou me niets verbazen als hij een paar ton omzet draait per maand, over de rug van anderen."

Volgens de man zelf is er niets aan de hand. Hij laat aan RTL Nieuws weten: "We hebben al zo’n 15.000 klanten geholpen, als die allemaal zulke ervaringen hadden als ‘Sara’, zou het internet er vol mee staan."