De dreiging van een Saoedische boycot wordt minder

Een paar weken terug vreesde het Nederlandse bedrijfsleven dat er een boycot tegen Nederland op gang kwam. Reden: de sticker van Wilders waarmee zowel Saoedi-Arabië als de islam werden geschoffeerd. Een rondgang van het FD langs bedrijven met belangen in Saoedi-Arabië leert dat er in de praktijk van de boycot heel weinig te merken valt. Er is wel even een aarzeling geweest bij klanten, maar die is weer voorbij. Saoedische bedrijven bestellen weer gewoon bij Nederlandse bedrijven. Er was sprake van dat de Nederlandse minister van Buitenlandse zaken, Frans Timmermans, nog smekend naar Riyad moest om het goed te maken, maar het lijkt er op dat ook zonder die interventie de handel weer op gang is gekomen.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Meester Proper

    Blaffende haatbaarden bijten niet. Nederlandse bedrijven zouden zelf het barbaarse regime van Saoedi-Arabië moeten boycotten.

  2. Pietje_Precies

    de populist Timmermans misbruikte een storm in een glas water om er een rel van te maken. Zo had je dit artikel ook kunnen koppen. Geen enkel nederlands bedrijf heeft enige hinder ondervonden van de stickeractie.

Reacties niet toegestaan