Nederland gezakt op IT-wereldranglijst

Nederland is van de 5de naar de 10de plaats gezakt op de wereldranglijst van meest concurrerende IT-landen. Oorzaak: minder aandacht voor innovatie en onderzoek in Nederland.
Dit blijkt uit de 'IT Industry Competitiveness Index 2011' van de Economist Intelligence Unit, gepubliceerd door de Business Software Alliance.

De BSA publiceert de index voor de vierde keer sinds 2007. 66 landen worden vergeleken op een aantal indicatoren die bijdragen aan een gezond IT-klimaat, zoals een algeheel zakelijk klimaat, IT-infrastructuur, aanbod van geschoold personeel, research & development  en ondersteuning van de regering voor ontwikkelingen in de IT-industrie.
De VS voeren dit jaar de ranglijst aan, gevolgd door Finland, Singapore, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Bij de introductie van een Philips apparaatje dat rimpels wegtovert, riep Philips-topman Frans van Houten gisteren de regering en gemeenten nog op de crisis niet alleen te bestrijden met bezuinigingen, maar ook met investeringen in innovaties. 'We kunnen ons uit de crisis investeren, daarvan ben ik overtuigd.'
Philips zelf moet ook meer risico's nemen, verkondigde hij. 'Wij moeten onze vindingen sneller op de markt brengen, daarbij ben ik bereid grotere risico's op mislukking te nemen. Een innovatie die te laat komt, is geen innovatie.'

Bron(nen):   Business Software Alliance  Het Parool