En toen stond Nederland garant voor 100 miljard euro (om tanks te kopen?)

Griekenland bezit 1200 tanks, 1700 armoured personnel carriers en 300 straaljagers. Van die tanks zijn er te wenig: de Grieken gaan nieuwe kopen.
Zonder veel ophef stemde de Tweede Kamer gisteren in met de verhoging van het Europese noodfonds. Een ruime meerderheid stemt ermee in dat Nederland zich garant stelt voor bijna 100 miljard euro in de EFSF, het Europese noodfonds voor landen met schuldenproblemen en mogelijk ook voor banken die in zwaar weer raken.
De regeringspartijen VVD en CDA en de oppositiepartijen PvdA, D66 en GroenLinks stemden donderdag in met de begrotingswet waarin het kabinet de garantieophoging voorstelt.
De PVV was uiteraard tegen en maakte begrijpelijk enig misbaar toen dezelfde avond bleek dat Griekenland op het punt staat om voor honderden miljoenen nieuwe tanks aan te schaffen.

Logische vragen van de PVV:

Vragen van de leden Wilders en van Dijck (beiden PVV) aan de minister-president en de minister van Financien over het bericht dat Griekenland 400 tanks koopt:

1.) Kent u het bericht 'Grieken kopen 400 tanks in VS'(*)?

2.) Is dit bericht waar? Zo ja, deelt u de mening dat het te gek voor woorden is dat Griekenland 400 tanks koopt terwijl het land nagenoeg failliet is en afhankelijk is van miljarden euro's aan financiële steun o.a. van de Nederlandse belastingbetaler? Zo neen, waarom niet?

3.) Deelt u de mening dat Griekenland per direct moet afzien van de aankoop van deze 400 tanks en dit geld beter kan besteden aan het terugdringen van haar begrotingstekort? Zo neen, waarom niet?

4.) Bent u bereid per ommegaande Griekenland aan te spreken op deze krankzinnige plannen en bij hun weigering om van deze aankoop af te zien iedere verdere steun aan Griekenland per direct stop te zetten? Zo neen, waarom niet?

5.) Wilt u deze vragen voor a.s. dinsdag 11.00 uur beantwoorden?

Bron(nen):   NRC  Business Insider