Wat een koopje: Compleet afgetrapte Balenciaga-schoenen voor 1800 euro

Het luxemerk Balenciaga brengt een limited edition 'distressed' schoenen uit met een exorbitant prijskaartje. De schoenen zien er eruit alsof er na een wandeling van 5000 kilometer een kudde buffels overheen is gedenderd.

Balenciaga houdt wel van een aparte schoen. Designer crocs met hoge hak, puntige regenlaarzen, niets is hen te dol. Deze vernielde sneakers zijn gemaakt van 'totaal vernietigde katoen en rubber' met 'scheuren over het hele materiaal', volgens de website van het modemerk.

In graffiti is aan de zijkant van de schoen de naam Balenciaga gespoten. Er worden maar honderd paar gemaakt van deze limited edition 'extra-destroyed' sneakers. Een geluk bij een ongeluk.

Op Twitter zijn de commentaren niet mals. Iemand zegt: “Balenciaga komt met een nieuwe schoen. Het kan niet anders dan dat ze ons nu gewoon aan het 'trollen' zijn. Een ander reageert: “Balenciaga is bezig met een sociaal experiment om te kijken wie dom genoeg is om zijn geld uit te geven aan de lelijkste rommel ooit gemaakt.”

De peperdure schoenen worden op Twitter met veel hoongelach ontvangen: