Klant furieus over dure espresso: Italiaanse koffiebar krijgt 1000 euro boete

Een klant dronk in een café een cafeïnevrije espresso. Er was niets aan de hand, tot hij werd geconfronteerd met de rekening van 2 euro. Bij de man sloegen de stoppen door en hij belde de politie. De bareigenaar moet 1000 euro boete betalen, omdat de prijs niet op de menukaart zou staan.

Het café Ditta Artigianale staat in Florence bekend om zijn excellente koffiebereiding. De zaak heeft volgens Britse krant The Guardian vele prijzen gewonnen. Een kopje espresso kost in Italië gemiddeld een euro, maar door duurdere koffiebonen gaat de prijs hard omhoog. Ook bij Ditta Artigianale.

Eigenaar Francesco Sanapo reageert getergd op de boete. Het is in Italië strafbaar wanneer de productprijzen niet duidelijk zichtbaar zijn achter de bar. Sanapo geeft aan dat de prijs van de koffie op een digitale menukaart staat. Toch kreeg hij een stevige boete. Hij noemt de kwestie 'ongelooflijk' en gebaseerd op een archaïsche wet. “Als deze regel consequent wordt toegepast, krijgt 99,9 procent van alle bars en restaurants een boete”, meent Francesco.

Bron(nen):   The Guardian