Afrikaanse economieën dreigen in te storten door ebola

Liberia, Guinee en Sierra Leone staat mogelijk een volledige economische instorting te wachten nu de handel vrijwel tot stilstand dreigt te komen, omdat landen hun grenzen sluiten, de toeristen wegblijven en het goederenvervoer stagneert. Dat schrijft de Volkskrant. De landen zijn sterk afhankelijk van de buitenlandse handel: de export van rubber en hout en de import van consumptiegoederen en voedsel. De prijs van cassave, een van de belangrijkste voedingsmiddelen, is sinds begin augustus bijna verdriedubbeld. Liberia, Guinee en Sierra Leone, dat later deze maand de hele bevolking drie dagen lang binnenshuis wil houden, hebben dan ook dringend financiële bijstand nodig. Ook de economieën van andere Sub-Sahara landen lopen schade op als gevolg van de ebola-epidemie. De laatste jaren heeft Sub-Sahara Afrika economisch een belangrijke inhaalslag gemaakt. Nu dreigt het te worden teruggeworpen. President Jim Yong Kim van de Wereldbank waarschuwde afgelopen weekeinde dat niet alleen 'tienduizenden levens, maar ook de toekomst van de hele regio en de met veel inspanningen verworven verbeteringen van de gezondheidszorg en economie ongedaan dreigen te worden gemaakt door ebola'.

Bron(nen):   Volkskrant      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Bijgeloof en onkunde. In deze landen is het gemiddeld IQ zo laag dat je je kunt afvragen of ze zichzelf überhaupt kunnen besturen.

 2. Robin

  Niet door corruptie en onkunde? Dat is een vooruitgang toch?

 3. marianne martens

  De Westerse economieën dreigen op korte termijn in te storten vanwege de aanbidding van Mammon, de enige werkelijke God. De Westerse economieën
  dreigen in te storten door het intense gebrek aan er is meer onder de zon dan Mammon.De onkunde en het bijgeloof worden mogelijk gemaakt door zeer slecht onderwijs en onderbuikgevoelens, ook een soort bijgeloof.

  • Chemical Dude

   “is meer onder de zon dan Mammon.”
   Zoals ?

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    allereerst het you tube filmpje van u over de slang/ hart in Vietnam was bijzonder onbeschoft en agressief. Zegt meer over u en waarin in sommige landen die de soort wordt aangekeken. Onaangenaam.Wilt u eens raden wat er bedoelt zou kunnen worden?

    (in antwoord op Chemical Dude)
 4. Chemical Dude

  Goed idee ==> geef ze meer geld

Reacties niet toegestaan