Megaheffing basisscholen om overblijfouders

De Belastingdienst legt basisscholen honderdduizenden euro's naheffingen op voor de vergoeding die zij betalen aan overblijfouders.
Volgens de Belastingdienst is de vergoeding die de scholen betalen te hoog om als vrijwilligersvergoeding te worden gezien. De Belastingdienst ziet de overblijfouders daarom als werknemers en de scholen moeten alsnog loonheffing betalen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Vier katholieke basisscholen in Vleuten en De Meern kregen een aanslag van de Belastingdienst binnen van in totaal 200.000 euro. De aanslag is betaald, met pijn in het hart, zegt voorzitter Jeroen Hoogerwerf. „Van dat bedrag kan ik vier leraren aanstellen.” De aanslag voor de zes scholen van de Vereniging Vechtstreek en Venen is na protest verlaagd naar 140.000 euro. Maar het schoolbestuur legt zich daar niet bij neer en stapt naar de rechter.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Edwin

    Dacht dat ze te weinig ambtenaren hadden bij de belastingdienst. Ongelofelijk dit en dan vragen wij ons nog af waarom alles onbetaalbaar wordt in dit land. Het is hoog tijd om 20% van alle ambtenaren te ontslaan, scheelt een hoop belastinggeld en dan zijn we hopelijk van dit soort fratsen af.

Reacties niet toegestaan