Harde klap op financiële markten; herrijzenis na Pasen?

Het ging een tijdje zo goed maar woensdag ging het weer eens mis. De waarde van de aandelen ging op veel beurzen hard onderuit. Er is opnieuw zorg over de Europese economie. Maar er zijn ook optimistische handelaren die - hoe toepasselijk - al een herrijzenis na pasen voorspellen.


,,Het is een cocktail van negatief nieuws'', zei handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer op Z24. Volgens hem speelt het komende Paasweekeinde ook mee. ,,Iedereen houdt zijn kruit droog tot na de Pasen.'' Koenders verwacht dat de beurs vanaf volgende week de opgaande lijn weer zal herpakken.
In de laatste dertien dagen is de AEX tien keer lager gesloten. Dat scheelt meer dan twintig punten: de index is van 336 afgezakt naar 313 punten. Daardoor staat de AEX nog maar een fractie hoger dan op 1 januar; de miljardeninjecties van de ECB ten spijt. Donderdag is de laatste dag voor het lange paasweekend. Doorgaans is het dan rustig. Al is in deze markt niets zeker.
De beurzen in New York gingen woensdag voor de tweede dag op rij omlaag, ondanks een positief banenrapport. De Amerikaanse beurzen werden meegetrokken door de zeer negatieve stemming in Europa. Zorgen over de Europese schuldencrisis staken weer de kop op na een tegenvallende Spaanse obligatieveiling.

Bron(nen):   Z24  FD  Telegraaf