Waarom Jumbo stukken goedkoper is in de Randstad

Supermarktketen Jumbo hanteert voor verschillende vestigingen voor een deel van de producten verschillende prijzen, zo blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Superscanner. Hierdoor kan een pak chocomelk of een pot pastasaus in het ene filiaal van Jumbo een stuk duurder zijn dan in het andere. Bij een selectie van vijf producten liepen de verschillen op tot bijna 40 procent.

SuperScanner keek voor welke prijs bij de Nederlandse Jumbofilialen Mini Pizza Salami van Dr. Oetker (4 stuks), 1,5 literflessen 7UP Free Lemon Lime, voordeelflessen Becel Vlees&Jus van 750 ml, 1,5 literpakken Chocomel en Heinz Pastasaus te koop waren, volgens Foodlog. 

De verschillen blijken groot. Zo waren de mini-pizza's in bijvoorbeeld Best en Oosterhout te koop voor €2,65, maar kostten deze in Arnhem en Almelo €3,68. Een prijsverschil van maar liefst 40%. Voor de andere producten bedroeg het prijsverschil tussen de duurste en goedkoopste prijslijn op het ijkmoment van 13 oktober respectievelijk 35% (Heinz), 32% (Chocomel), 31% (7UP) en 21% (Becel).

De verschillen zijn vaak groot binnen een stad. Het lijkt er op dat Jumbo op plaatsen waar de concurrentie met AH het grootst is lagere prijzen hanteert dan waar Jumbo het rijk alleen heeft. Als prijzen je iets interesseren moet je dus opletten en mogelijk omrijden.

Bron(nen):   Foodlog  Business Insider