Stichting Viruswaarheid 'effectief verboden'

Politiek
dinsdag, 25 oktober 2022 om 8:37
anp 430971599
Stichting Viruswaarheid heeft een probleem met geld. De rechter heeft geoordeeld dat ING terecht de bankrekening van de stichting heeft opgezegd en Viruswaarheid stelt door geen enkele andere bank meer geaccepteerd te worden. Zonder bankrekening kan de stichting geen donaties meer ontvangen, waar het allemaal om te doen is. Voorman Willem Engel en jurist Jeroen Pols stellen dat Viruswaarheid hiermee ‘effectief verboden wordt’.
De rechter is vooral negatief over het geld dat Willem Engel 'leende' van de stichting om grond te kopen in Spanje. De rechter het met ING eens dat de lening van 50.000 euro aan hemzelf voor een stuk grond in Spanje een ‘serieuze aanwijzing’ was voor belangenverstrengeling. ‘In de statuten van Viruswaarheid staat ook niets over het verstrekken of aangaan van leningen al dan niet ten behoeve van een in financiële nood verkerende bestuurder’, valt te lezen in het vonnis waarover het AD beschikt.
Viruswaarheid wordt volgens Jeroen Pols, de advocaat van Engel, nu ‘monddood’ gemaakt. ,,Dit is ernstig. Als wij geen bankrekening meer hebben, dan ben je niet meer in staat een tegengeluid te laten horen.”
Bron(nen): AD