Waar op aarde wonen de miljonairs

Rijkdom kun je op 2 manieren bekijken. Wie veel verdient is rijk en wie veel bezit is rijk. Twee staatjes laten zien waar de rijken wonen. Het eerste laat zien met hoeveel duizenden het aantal miljonairs in een land is toegenomen of afgenomen. En wie twijfelt aan de economische macht van de VS; daar wonen de miljonairs en het worden er steeds meer en ook de tanende economische macht van Rusland wordt zichtbaar. Het tweede staatje laat zien waar de mensen wonen die 50 miljoen of meer bezittenBN-EZ696_WEALTH_G_20141014111642 BN-EZ690_WEALTH_G_20141014110835

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  De VS hebben ook (veruit) de beste universiteiten, de meeste Nobelprijswinnaars, meest innovatieve bedrijven en grootste leger ter wereld.
  Om even een paar dingen te noemen. Kan wel doorgaan.

  • Heldoppantoffels

   Belangrijker, de dollar is wereld reserve munt. Handel vindt veelal plaats in de dollar, veel centrale banken hebben de dollar in de kluis en daarom kan Amerika lekker op de pof leven ten koste van andere landen.
   Gelukkig mogen we verwachten dat de positie van de dollar op termijn steeds zwakker zal worden en daarmee de verdeling van rijkdom eerlijker.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
  • Volledig

   Sterke economieen trekken altijd talent aan. De meeste Amerikaanse nobelprijswinnaars zijn 1ste of 2de generatie migranten.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. Meneer Dick

  De Amerikaanse dollar blijkt steeds de allersterkste munt te zijn; iedereen heeft enorm veel vertrouwen in de dollar. Er is geen spatje indicatie dat de dollar aan kracht verliest, in tegendeel zelfs.

 3. Betweter

  En het communistische China heeft de één na grootste stijging van het aantal miljonairs … lol

Reacties niet toegestaan