Helft zzp’ers heeft geen buffer

Hoge financiele risico's voor zzp'ers: Maar 54% heeft een buffer en 27% heeft opgebouwde reserves al moeten aanwenden wegens tegenvallende inkomsten. Ruim 10% kan een periode zonder inkomsten niet meer dan 2 maanden overbruggen, 20% zegt het 3 tot 6 maanden vol te houden. Dit blijkt uit een recent onderzoek (Conclusr Research) onder 821 zzp'ers. Oudere en jongere zzp'ers verschillen nauwelijks van elkaar. Van de zzp'ers tussen de 30 en de 40 hebben er iets meer een buffer. Dit geldt ook voor de zzp'ers boven de 60. Zzp'ers moeten zelf voor hun pensioen en arbeidsongeschiktheid zorgen, een kostenpost van een paar honderd euro per maand. Volgens sommigen moeten zzp'ers daarom opgenomen worden in het sociale stelsel zodat hiervoor gezorgd kan worden, evenals voor ziekte en werkloosheid. Dit zou de economische groei ten goede komen. Tegenstanders menen juist dat zzp'ers niet gedwongen moeten worden en dat de vrijheid om geen verplichte afdrachten te hebben juist één van de voordelen is van het ondernemerschap.  

Bron(nen):   Financiele Dagblad    ZZPBarometer  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Tim66

  Wat een onwaar heid over kosten van een paar honder euro! als je als ZZP er wil verzekeren,voor arbeidsongeschiktheid en pensioen ,red je het niet met een paar honderd euro!
  Deze twee alleen al kosten meer dan 750 euro per maand, de meeste zzpers moeten aan de slag voor een laag uurtarief door verdringing in de markt .
  Ik ben er van overtuigd dat het uwv veel mensen deze nieuwe weg van armoede indrukt dan is deze groep slaven niet meer zichtbaar als werkloze!
  Het relaas een hoop mensen willen zekerheid en een eerlijk loon,dit is door de huidige partijen VVD,D66en pvda totaal kapot gemaakt.
  Door mensen die uit de overheids ruif vreten ,en tot in hun dood zijn ingedekt met riante regelingen die niet gelden voor de gewone burger!
  Zzp ers zijn de nieuwe dagloners zonder enig recht! Ja een en dat is wat je verdient afstaan aan de roverheid (stelen).

  • RhodBerth

   Arbeidsongeschiktheidsverzekering is inderdaad duur. Pensioensverzekering helemaal niet. Ik heb een prima verzekering.

   En ZZP’ers zoals ik kiezen ervoor om ZZP’er te worden. Als we willen worden betutteld en geholpen dan gaan we wel in loondienst. Dus graag handen af van de ZZP’er.

   Dus ik weet niet voor wie je praat maar wil je graag mij even niet vergelijken met een dagloner of een slaaf. Ik heb het prima naar m’n zin en ben ontzettend tevreden. Ga maar voor iemand anders opkomen.

   (in antwoord op Tim66)

Reacties niet toegestaan