Herstel eenvoudig zelf een sterretje in je voorruit

Een sterretje in je voorruit laten herstellen bij een ruitenspecialist kost algauw 80 euro en dat terwijl je het net zo makkelijk zelf kan doen, blijkt uit een testje van Het Laatste Nieuws. Om te beginnen peuter je met een scheermesje het losse glas uit het sterretje. Daarna zet je er een soort 'spin' op, die je met zuignappen op het raam vast zet. In het midden plaats je daarna een schroef. Daar giet je een paar druppels hars in. Verspreidt de hars zich niet goed over het hele sterretje, warm dan de binnenkant van de ruit op met een aansteker. De zwarte plek veeg je later gewoon weg. Als laatste maak je het raam schoon met ruitenreiniger en dan zie je bijna niets meer van het sterretje. Alles bij elkaar duurt het nauwelijks een half uur. Het setje met de spin, zuignappen en hars kost 27 euro en kun je hergebruiken. Zie hieronder hoe het in zijn werk gaat.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  En als je het zelf doet is het eindresultaat beter. De Carglass is niet meer wat het geweest is. Zo hield men laatst vol dat een 2 uur oude ster al gerepareerd was en eentje die er al 3 jaar in zat nieuw was. Ze wisten het beter dan eye witness myself. En na reparatie, er was nog steeds hetzelfde te zien, kon ik ontevreden naar huis.

 2. Twan

  Carglass met zijn inmiddels jarenlange reclames en “gratis” ruitenwissers, wie denkt u wie dat betaald? Juist, uzelf via de verzekering! Carglass is in mijn ogen synoniem voor oplichters.
  Nee, als ik ooit iets mocht hebben ga ik uit principe naar Autotaalglas!

 3. marianne martens

  wat een prachtige uitvinding, de laatste tijd steeds sterretjes. Hoe komt dat nu? Door nieuwe asfalt wegen met de korrels meteen los, slecht onderhoud om dat er overal snelwegen worden aangelegd door dorpen en steden ? of door goedkoper personeel? Ben de laatste keer uitstekend geholpen door een dealer- garage voor een klein prijsje, koffie en het lezen van de baggerbladen. Rer slot moet je toch op de hoogte blijven en blijven studeren!!

  • Vogelbeest

   Het budget voor wegenonderhoud is momenteel verhoudingsgewijs veel lager dan 20 jaar geleden. Dat heeft als resultaat dat toplagen minder vaak vervangen worden. Aldus het AD van ergens vorig jaar.

   (in antwoord op marianne martens)
 4. harrr

  In de ruim 25 jr dat ik onze wegen onveilig maak heb ik nog nooit een scheur in mijn ruit gehad, iets van 10 sterretjes in totaal, nooit problemen mee gehad.
  Ik doe er dus nooit iets aan , kost me niets en lekker belangrijk dus.
  Mocht er na al die jaren toch 1 doorscheuren dan klap ik er wel een nieuwe ruit in.
  Geldklopperij is het in mijn ogen.

 5. Rik

  Ik zeg gewoon zelf doen!

Reacties niet toegestaan