V&D bijna ten onder

Het voortbestaan van warenhuisketen V&D hangt aan een zijden draad. Verschillende banken willen willen volgens De Telegraaf na vandaag de geldkraan dichtdraaien, waardoor een faillissement onvermijdelijk lijkt. Wel wordt er momenteel nog altijd onderhandeld tussen V&D en die banken. V&D is al jaren verlieslatend. Telkens werd gesleuteld aan de formule, maar zonder veel resultaat: de klanten bleven weg. Het warenhuis heeft het salaris van een deel van de medewerkers over januari nog niet uitbetaald. Het gaat vooral om parttime werknemers van restaurantketen LaPlace, die nu in de val wordt meegesleurd. Eerder besloot het warenhuis werknemers te vragen om zes procent van hun salaris in te leveren.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  Eerder besloot het warenhuis werknemers te vragen om zes procent van hun salaris in te leveren.

  ´Koop dat huis ,koop die auto ´ riep Rutte recentelijk nog .Volgens Rutte gaat het allemaal prima.

  Koopkracht -6% .

  Spaargeld -2% na verwerking zotte belastingen op niet bestaand rendement ,wat nog verder omlaag gaat door rentedaling als gevolg van geldcreatie door ECB.

  Dat gaat de economie uit het slop trekken….

  • vandehoedenderand

   Gezien de omstandigheden doet Nederland het inderdaad niet zo heel erg slecht. Ja, het zijn zware tijden.

   Blijkbaar is het aan u voorbij gegaan dat er nogal wat internationale crises aan de gang zijn. En Nederland is van oudsher een internationaal georiënteerd en opererend land. Nu ja, niet als het aan bepaalde isolationistische bewegingen in dit land ligt. Dan is het inderdaad snel einde oefening. Niet alleen voor de V&D.

   Nederland sleept zich er wat dat betreft relatief goed doorheen. Er zijn ook Westerse landen waar de werkloosheid op 25% ligt. Nederland redt zichzelf wel, maar dat zal niet komen door klagers als u.

   Goed om te weten dat de ondergang van V&D ook aan Rutte ligt. Handig ook om altijd een zondebok klaar te hebben liggen. Misschien moet u Brussel er ook nog even bijslepen, om het geklaag compleet te maken.

   V&D is al jaren kut bezig:

   http://www.nrcq.nl/2014/05/08/vd-is-net-niks-tijd-voor-een-nieuwe-strategie

   http://www.consultancy.nl/nieuws/4489/roland-berger-geen-ruimte-voor-hema-bijenkorf-en-vd

   Rutte heeft hier weinig mee van doen. Ze hadden daar beter en eerder moeten inspringen op de markt en veranderende omstandigheden. Ik kan er overigens niet wakker van liggen als V&D verdwijnt. Zo gaat dat nu eenmaal.

   (in antwoord op Paulraw)
   • Paulraw

    ´Goed om te weten dat de ondergang van V&D ook aan Rutte ligt.´

    De reden geef ik aan,de koopkracht is uitgehold door een teveel aan bezuinigen .Dat zegt niet alleen deze ´klager´ ,zoals u mij omschrijft ,maar zeggen ook een hoop economen.

    (in antwoord op vandehoedenderand)
   • Dead Silence

    Vertel eens wat de dames en heren doen voor ons burgers in Den Haag en Brussel? Geen ene flikker en dan ook nog een Vierde Rijk proberen te forceren dat al uiteen dreigt te vallen voordat het compleet is.

    Als persoon op hoger niveau actief in een zeer cyclische en hectische miljardenindustrie sta ik versteld van de infantiliteit van onze bestuurders en hun besluitvorming of beter gebrek hieraan. Totaal geen visie en notie van de huidige wereld. Beschamend. Ik heb dan ook nul respect voor deze bende.

    (in antwoord op vandehoedenderand)
  • marianne martens

   inderdaad, alles wordt afgewenteld op de burgers, uitkeringen, zelfs de schulden makende flitskapitalisten/ criminelen, maffiosi/ gangsters, komt op ons conto. V&D is sinds de oprichting een instituut die in binnen- en buitenland, iedereen heeft uitgebuit, hele slechte waar verkoopt aan degenen die niet anders kunnen, maar wel een grote bek van Politici zoals Bos, die met de zijnen een wetje heeft gefiatteerd om ons uit te zuigen om er niets voor terug te krijgen. Hetzelfde bij de Hema, allemaal vooropgezet en gepland om iedereen om de tuin te leiden.Jammergenoeg ( uitbuiten mensen ) maar ook mooi ( stoffen, kleermakers, kleren,geuren, gezellig gekwebbel ) kom ik uit een textielboeren familie.

   (in antwoord op Paulraw)
 2. Janneke van Vught

  Ai, ga ik mijn favoriete winkelweek missen? http://www.vd.nl/prijzencircus

Reacties niet toegestaan